Tre månader

Skrevs den

Min Maj. Idag, på sin tre månaders dag, började hon greppa den klingande kossan som finns i hennes gym.

Majgull, Maj star, Majsan, Maj love, Maikku… Ja, det är ju ett under att den här flickan vet vad hon heter med tanke på alla fantastiska smeknamn vi gett henne. Idag fyller hon tre månader och då passar det väl bra med ett blogginlägg som bara handlar om henne, eller hur?

Tänk att det gått tre månader sedan den finaste flickan kom till oss. Har länge funderat om jag ska skriva en förlossningsberättelse, kruxet är att jag knappt har något att berätta. Allt gick så snabbt. Första värken kom kring åtta på kvällen, vi åkte till Danderyds förlossning vid midnatt och tjugo över ett på natten föddes hon. En näpen, flicka med mörkt, ”långt” hår.

Jag trodde att vi skulle få en kopia på Knut. Han var nämligen den lugnaste bebisen jag någonsin träffat. Nöjd, lugn, trygg och för det mesta tyst. Maj är en nöjd flicka, men som har använt sin röst lite mer än sin bror. Hon säger till när hon är trött eller hungrig. Jag känner mig som en rookie, ibland lite nervös för jag blir osäker på vad hon gillar och inte gillar. Som tur gillar hon att sova (hurra!) och att få mysa i famnen är bland hennes topp tre. Hon har en favoritlista med akustisk musik på Spotify som hon gärna lyssnar på samtidigt som hon käkar kvällsbit.

Napp är ingen hit (hon får dock smaka på den varje dag) men mat i flaska är okej. Att åka bil är också en sak hon behöver vänja sig vid, det är väl trist att sitta i baksätet. Det som däremot inte är tråkigt är hennes storebror. Hon ler med hela ansiktet, så de två skrattgroparna syns, när han kommer nära.

Lilla, fina Maj. Du skulle bara veta vilken familj du har kommit till. ”Mamma! Pappa! Ni är världens bästa föräldrar. Och vi är världens bästa familj.” Sa din storebror vid middagsbordet idag och jag håller med honom till hundra procent. Vi föräldrar börjar förstå vad det är nu, att vara fyra. Din bror fick en minikris, när han insåg att han behöver dela sina föräldrar med någon – en söt lillasyster med det mörkaste håret. Men han tycker om dig, var så säker.

Kategorier: Maj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *